Orai Vilniuje
Ketvirtadienis 2017.06.29
Vas 16, 2017 20:28

Garsenybės makaronų namuose „La Pasta“ stebėjosi unikaliu interjeru: virš galvos skalbiniai, o vietoj kėdžių – lova


Makaronų namai „La Pasta“ įkūrėjai tikina – jų restoranas ypatingas. Tuo galėjo įsitikinti degustacinėje vakarienėje dalyvavusios garsenybės. Kviestiniai vakaro svečiai ne tik galėjo įvertinti išskirtiniu interjeru garsėjančius makaronų namus, bet ir pasilepinti specialiu meniu.

Susirinkusiems iš karto ant stalo buvo patiektos brusketos su užtepėlėmis. Karštą patiekalą svečiai galėjo rinktis iš trijų galimų: lazanijos bolonietiškai, juodų makaronų su jūros gėrybėmis, ar makaronų, pagardintų pesto padažu, vyšniniais pomidorais, krevetėmis. Desertui laukė naminis „tiramisu“, kuris net ir nemėgstantiems saldžių patiekalų, paliko labai gerą įspūdį.
Žirmūnuose, „Ogmios mieste“ įsikūręs restoranas jau spėjo pagarsėti savo šypseną keliančiu interjeru. Užėjus į „La Pasta“ pasijunti kaip namuose. Tiesa, ne viename iš Vilniaus daugiabučių, o Italijos provincijoje. Visas restoranas suskirstytas į zonas, atitinkančias namų kambarius. Restorane yra ir svetainė, virtuvė, miegamasis, vonia, darbo kambarys.
 
Miegamajame stovi lova, vonioje svečiams virš galvų kabo skalbiniai, o virš stalo pakabintas veidrodis su šalia padėtais dantų šepetėliais ir pasta. „La Pasta“ sienas puošia, atrodytų, nuotraukos iš šeimos albumo, per vinilines plokšteles skamba auksinių laikų itališka muzika. Restorano įkūrėjai šypsosi – tikslas, jog klientas pasijaustų lyg itališkuose namuose, pasiektas. „Tikra itališka oazė“, – interjerą įvertino kviestiniai svečiai.
Šventinio vakaro nepraleido renginių ir TV laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė su dukra, tituluota gražuolė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė su sužadėtiniu Mantu, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su šeima, vizažistė Sofio Gelašvili-Niūniavė su drauge.
Renginyje taip pat apsilankė verslininkai Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais. Žinoma moteris sakė, jog vaikai yra tikri itališkos virtuvės gerbėjai, tad nieko nuostabaus, jog su malonumu suvalgė visus patiekalus. „Pirmiausia įėjusi į restoraną atkreipiau dėmesį į itin šeimynišką interjerą. Tuo susižavėjimas nesibaigė – patiekalai iš tiesų buvo puikūs. Mano sūnus Gabrielius labai nevalgus vaikas. Pamatyti, jog jis suvalgė viską, kas buvo lėkštėje, yra retenybė. Šį kartą lėkštė buvo tuščia“, – šypsojosi Inga Stumbrienė.
Verslinininkės vyresnėlė dukra Estela – tikra kulinarijos gerbėja. Mergaitė itin mėgsta gaminti valgyti, domisi kulinarijos subtilybėmis, tad, tik pamačiusi patiekalus, ėmė juos fotografuoti. „Nesame iš tų šeimų, kuriuos visus vakarus leidžia restoranuose. Tačiau visada malonu ateiti į vietą, kur ne tik mes sau randame patinkančio maisto. Itin svarbu, jog ir vaikai būtų sotūs. Todėl pirmenybę teikiame tiems restoranams, kurių patiekalai patinka atžaloms“, – pasakojo pašnekovė.
Verslininkė Diana Dargienė teigiamai įvertino ir restorano interjerą. Moteriai šypseną sukėlė virš galvų kabantys skalbiniai: apatiniai drabužiai, liemenėlės, pižama. „Ne kiekvieną vakarą vakarieniaujame tarp apatinių“, – juokėsi žinoma moteris. D. Dargienės dukra Unė – tikra makaronų gerbėja. Moteris pasakojo, jog dukra galėtų juos valgyti per pusryčius, pietus ir vakarienę. „Išgirdusi, jog Vilniuje atsidarė makaronų restoranas, Unė labai apsidžiaugė. Ji labai išranki maistui, tačiau makaronų patiekalai visada ją pradžiugina. Dažnai su šeima verslo reikalais keliaujame į Italiją. Galiu pasakyti, kad šį vakarą ragauti patiekalai nenusileido tiems, kuriuos valgiau Romoje ar kitame Italijos mieste. Ne tik Unė, bet ir vyras, sūnus labai mėgsta makaronus. Juokaujame, kad tikrai metus galėtume gyventi valgant makaronus su įvairiausiais pagardais“, – pasakojo D. Dargienė.
„La Pasta“ didžiuojasi ne tik akį traukiančiu interjeru. Svarbiausias dalykas šiame restorane – aukšta maisto kokybė. Makaronai, ravioliai, lazanijos restorane gaminami pagal italų receptus, tuo rūpinasi italė šefė, o pilno grūdo kieto kviečio („grano duro“) miltai atvežami tiesiai iš Italijos. „Ogmios mieste“ esančio restorano virtuvėje yra speciali įranga, leidžianti pagaminti aukščiausios kokybės makaronus, raviolius bei tešlą lazanijoms.  Visą restorane patiekiamą produkciją galima įsigyti čia pat veikiančioje krautuvėlėje ir pasigaminti namuose.
Nuotr. Organizatorių


Grįžti


Skaitomiausi straipsniai:


Vilniaus blogas

Visos naujienos

Trečiadienio vakarą Vilniuje esančio Ogmios miesto teritorijoje Vilniuje įsikūrusi studija “Vilkės namai” kvietė į neįprastą gyvą ir atvirą treniruotę ir susitikimą su išskirtiniais treneriais. Šįkart jais sutiko būti Rio 2016 Olimpinių žaidinių bronzos medalio laimėtojai baidarininkai Aurimas...

Sostinės savivaldybė dar pernai ėmusi aktyviai tvarkytis su pavojingais augalais – Sosnovskio barščiais, šiemet nušienavo 8 hektarus miesto teritorijų, kur buvo labiausiai paplitę invaziniai augalai, ir jau išbandė neseniai registruotą herbicidą, skirtą naikinti šiuos augalus.

Į sostinės mokyklas jau užsiregistravo apie 6808 pirmokų, papildomai steigiamos pirmosios klasės 15 mokyklų – šį rudenį pirmąsias klases pradės lankyti apie 400 daugiau vaikų nei pernai.

reklama

reklama